Passion ger livet mening

För att sätta fart på lidelsen krävs det både att ta ansvar och själv gör en aktiv insats -
genom att t ex ge sig tid att vara något för sin partner.

Men det krävs också att våga kasta loss.
Det är lätt att låta sig ryckas med i en het förälskelse.
Men det är svårt att fortsätta vara sårbar och givande när förälskelsen inte längre håller passionens låga brinnande. Det är då vi måste bevisa att vi vågar ge oss hän. För det är då vi på allvar riskerar att bli avvisade.

Men det är också då vi kan få ett helt nytt innehåll i livet.


Passion förpliktar

Om du vill finna passionen räcker det inte att ha en passionerad käresta med Brad Pitt-look. För passion är mer än en fysisk attraktion. Passionen kräver också att du ska säga ja till ett liv med förpliktelser och ansvar.

Om du verkligen går in för ditt jobb, din partner, dina barn, din katt eller kanske alltihop på en gång får du ett passionerat förhållande till hela eller delar av ditt liv.

Och även om det kan verka lite fattigt att bara ha ett passionerat förhållande till sin katt så är det dock psykiskt sundare än att inte alls känna passion.

Om du däremot känner att din partner, katt eller ditt arbete egentligen kunde bytas ut - ja, då befinner du dig i den likgiltighetens öken där varken passion eller gnista kan leva.

I så fall begränsar sig den energi du lägger i ditt förhållande förmodligen till ren plikt som t ex att få hushållet att fungera. Du vill inte lägga ner energi på att skapa mer innehåll i ditt förhållande. Och detsamma gäller dina känslor. Där vill du inte heller investera något genom att t ex öppna dig och göra dig sårbar.

Men sårbarhet är ovillkorligen en del av passionen. Om du t ex har ett passionerat förhållande till din katt lider du om den blir överkörd. Men du lider också om den plötsligt inte vill att du kelar med den längre. Men om du struntar i katten bryr du dig inte om det. Du slipper känslomässigt besvär.

#1 - - M:

Tänkvärt och Värdefullt!