HÄR KOMMER DET ATT BLI EN LITEN DAMM MED FONTÄN...MIN FYSISKA PRESTATION ÄR JU INTE DEN BÄSTA JUST NU, SÅ DET KOMMER ATT TA TID, MEN VAD GÖR DET, HOPPAS DET BLIR FINT I SLUTÄNDAN..LÄNGTAR O HÖRA LJUDET FRÅN FONTÄNEN, DET "SKVALPANDE" ROGIVANDE LJUDET AV VATTEN I RÖRELSE.!!!!

"MINA DRÖMMARS FÅGEL"

Flyg mina drömmars fågel ..
flyg högt över vindens ängar ...
Låt dina vida vingar ..
röra vid regnbågens strängar ...

Låt dina toner strömma ..
sjunga om allt man kan önska ...
Flyg över hav och skogar ..
skapa längtan ur livets grönska ...

Flyg mina drömmars fågel ..
sjung dina sånger i vinden ...
Sjung ljuva toner om kärlek ..
låt dem få strömma från linden ...

Flyg högt ovan berg och dalar ..
sjung om lycka och framtidstro ...
Sök vila i skogens sköte ..
nära stranden och där finna ro ...


EN SÅN HÄR REGNBÅGE SER MAN VERKLIGEN INTE VARENDA DAG..VÄLDIGT VACKER O MYSTISKT, SKENET UNDER BÅGEN GJORDE ATT DET SÅG UT SOM EN ANNAN PLANET VÄLDIGT NÄRA VÅR JORD...'ler'....EN UPPLEVELSE VAR DET IAF ATT FÅ SKÅDA DETTA.....

En tur vid Vala-sjön en blåsig dag då vågorna skvalpade mot stranden...!!!

ÄNNU EN DAG SOM HÅLLER PÅ O FÖRSVINNA I DUNKEL, SKYMNINGEN NALKAS SÅ SAKTELIGA...NY DAG IMORGON, NYA MÖJLIGHETER...'LER'...!!

OROLIG MAGE...!

Diskborste, disktrasa, skärbräda och händer

Kan spela oss spratt i vårt dagliga liv

De kan skaka vår kropp ifrån baken till tänder

Och uti vår mage ge knip, värk och riv

 

När ut man ska gå för att äta och fira

Med god mat i trevligt jobbarsällskap

Man beställer en sallad och dricker en bira

Och stoppar in maten i utsvultna gap

 

Men om kocken ej tvättat sina skapande händer

innan sallad blev gjord åt förväntansfull gäst

eller torkat av brädan med trasa som sänder

miljarder bakterier till matnjutarfest

 

Då händer det saker, då börjar det jäsa

I kyckling, i räka, i grönsaksgarnering

Vi kan det ej se, vi hör det ej fräsa

När salladen blir till en plågsam laxering

 

Fast gästen går hem med fylld mage och ler

Och känner sig glad, mätt och nöjd

Men annat det blir om nån timma eller mer

Då vrider det till, då ändras humörets höjd

 

Det blir oro i blick och ett spring fram och åter

Till tvättställ och papper och eftersökt dass

Där tappar man kraften och oj aj där låter

När magen vänds avig och man känner sig kass

 

När kinden blir blek och handen den darrar

När värken kör till med jämt intervall

När magen den smärtar och tarmarna knarrar

Och tröjan blir våt utav svetten så kall

 

Så går några timmar då man fruktar för livet

Man tror att man aldrig ska tillfriskna mer

Men så lugnar sig knipen och man vågar ta klivet

Ut ifrån toan och sig i sängen hälla ner

 

Man vilar sin mage och sover en natt

Innan man törs någon mat förtära

Man känner sig sliten och en smula matt

Och undrar vad kocken sig fått lära

 

Så vad kocken ska göra för att anmälan slippa

Är kasta båd trasa och borste i sopnedkast

Han ska tvätta sina händer, sina naglar kortklippa

Och byta träbräda till lättdiskad plast

 

Mat ska va kyld eller koka och ånga

Det lärde jag mig på livsmedelslektion

Då klarar man kraven och kan servera många

Utan att drabbas av myndighetsinspektion.

 

 

Skriven av Ulla...!!!


Rena rymdmonstret i närbild...!?..*L*..!

Denna Mås har hittat ett tryggt o skönt läge för sitt boende, mitt i Älven på en sten har de byggt bo o kan föda sina ungar i god ro..!!!!

En nyckelpiga satt på den varma stenen o myste...!!

Naturens egna skönheter..!!!..Snart slår de ut i blom..!!

Gula fält på ängarna, somrigt o skönt...!!...Maskrosor är underskattade blommor, de e ju väldigt vackra..!!!

PASSAR PÅ O BÖKA LITE PÅ TOMTEN DÅ SOLEN SKINER PÅ MIG.....OGRÄSET SKA BORT O NYTT GRÖNT SKA DIT......!!...HÄR SKA SÅS BLOMMOR O ANNAT ..!  *LER*...!!
ÄNNU EN NY DAG HAR PÅBÖRJATS, VI FÅR SE VAD DAGEN HAR ATT GE, DET BÖRJADE BRA IAF, SOLEN SKINER O DE E EN JÄTTEBRA START PÅ DAGEN....*LER*..!!!

"En händelserik dag"

Två vackert rödmålade trähus med en stor järngrind emellan, skiljde gården från gatan. Grinden var nästan alltid stängd eftersom det sällan var någon som körde in där. Däremot fanns det en öppning i grindens ena sida, som man kunde använda som ett slags dörr, när man skulle gå ut och in.

När man kom in, såg man att det var en trivsam gård. En stor lönn växte sedan länge mitt på gården och skänkte skugga under varma dagar. Ofta fanns det barn på gården och även vuxna.

Det här var en av de där varma dagarna. Jag skulle bjuda Beatrice och Britt-Inger på kaffe under lönnen. Vi hjälptes åt att lägga ut filten och jag plockade fram de vackra kopparna och kakfatet ur korgen och snart satt vi och hade det riktigt mysigt.

Så öppnades dörren till det ena av husen och vi tittade upp. Det var mamma! Hon hade väskan, den som hon brukar ha med sig till affären, över armen. "Kom", sa hon. "Jag måste handla lite, så du får plocka ihop dina saker, så att vi kan gå ..."

Men jag hade ju gäster! Hade hon glömt det? Man lämnar inte sina gäster så. Det är oartigt, det hade mamma själv sagt. Även en tre och ett halvt-åring förstod ju det!
"Ja, men stanna här då. Jag ska bara till charkuteriet och är snart tillbaka", sa hon. Vad skönt! Hon förstod!

Så fortsatte vi att dricka vårt "kaffe" och hade så roligt. Plötsligt öppnades dörren till det andra huset och Beatrices och Britt-Ingers mamma stod i dörren. De hade fått gäster och flickorna måste komma in och hjälpa till att ta emot. Vi var lite ledsna, men förstod att det var allvar. De tackade och sa att "det hade varit förtjusande trevligt", för så brukade deras mamma alltid säga, och så gick de in.

Jag satt kvar ensam och funderade. Så bestämde jag mig! Mamma hade varit borta väldigt länge! .. tyckte jag ... Jag plockade försiktigt ner mitt porslin och kakfatet i korgen, vek ihop filten. Jag la den på trappan och ställde korgen ovanpå.

Så gick jag beslutsamt mot grinden, kämpade lite med handtaget innan "grinddörren" gick upp, men stod ganska snabbt ute på trottoaren. Nu ska vi se .. jo, däråt blir det! Jag traskade framåt målmedvetet tills jag kom till "Stora gatan", den med mycket trafik på. Då blev det plötsligt lite svårare! Här fick inte barn gå över ensamma, det hade både pappa och mamma sagt. Men jag måste ju över! Vad skulle hända om någon såg mig gå över gatan ensam? Skulle polisen ta mig och skicka iväg mig någon annanstans?

När jag tittade, så upptäckte jag en tant. Det såg ut som om hon var på väg att just gå ut mot gatan. Jag skyndade mig fram och frågade : "Snälla tant, kan jag få följa med dig över gatan? Jag ska till min mamma förstår du." Hon såg förvånad ut och undrade var min mamma fanns och om jag hittade dit. Jo, jag talade om vad affären hette och sa att jag hade varit där många gånger. Hon tänkte, det såg jag och blev lite orolig, men så tog hon min hand och vi gick över. När vi kom fram, neg jag och tackade för att hon hade varit så snäll.

Jag traskade vidare och började snart skymta torget. Det var där jag skulle svänga för att komma på rätt gata. När jag kom fram till torget var jag ganska trött! Jag satte mig lite på en stentrappa och tittade ut över torget. Men det var inte så långt kvar nu, så jag reste mig ganska snart och gick vidare. Jag svängde av och det dröjde inte länge förrän jag såg skylten till charkuteriet.

Väl framme fick jag ytterligare ett problem! Dörren var alldeles förfärligt tung! En sådan där gammaldags tung dörr som "ramlar" igen av sin egen kraft. Jag kämpade ett tag och plötsligt gick det av sig själv ?! Det var en tant som kom ut. Hon tittade lite undrande, men jag smet fort in genom dörren.

Där borta vid disken stod mamma och pratade med den snälle farbrorn som jobbade där. Han visade olika saker och så tittade han upp och såg mig. "Men se, vem kommer här ?!", sa han och mamma vände sig om. Hon såg alldeles förskräckt ut och rusade fram, kramade mig och undrade hur jag hade kommit dit. "Deet blev så ensamt, så jag gick hit", svarade jag. "Du sa ju att du skulle gå hit och handla."

Farbrorn skrattade och tyckte att jag hade varit duktig. Han gav mig några priskorvar att äta och jag kände att jag var hungrig. Men mamma var fortfarande alldeles förfärligt orolig för att jag hade gått hela vägen ensam. Jag försökte lugna henne genom att tala om att det inte hade hänt något farligt och att jag var alldeles hel. Det hjälpte inte riktigt, tror jag.

Jag undrar om jag någonsin kommer att förstå mig på vuxna människor !?!
Kanske man kan klä av sig lite idag o få lite färg på sig, chansen finns att Solen värmer idag...!!!

DET BLEV LITE PINNAR O BRÄDOR TILL MINA ALSTER PÅ MIN STRAND PROMENIX IDAG...HÄRLIGT ATT STROSA O HÖRA VÅGSKVALPEN VID MINA FÖTTER...MÅR VÄLDIGT BRA DÅ !!! MEDICIN FÖR SJÄLEN...!!..*ler*..!
Spegel-bräda...!!! Brädan mäter hela 150 cm hög och är 45 cm bred på det bredaste stället, priset på den, 280 kr...Kolla in min hantverks-blogg,  klicka här  http://xavante51.blogg.se/hantverk
"Mänisnanks hjrnäa kan lsäa oedrn i vlkien odnrnig som hlset, det edna vkitgia är att den fsötra och stsia btkosaevn stetir på rtät palts. Rsteen kan vraa hluler om bluler och du kan ädnå lsäa det uatn ngåra porlbem. Hägtfit va?


GODMORGON MINA VÄNNER, IDAG BLIR DET SOL ÖVER SANDÖBRON O LUNDE...EFTER EN SÖMNLÖS NATT PGA RYGGEN SÅ FÅR DET BLI EN SLAPP-DAG I DET VACKRA VÄDRET SOM SKA BLI IDAG, SKÖÖÖÖNT...!!!..HA DET GOTT NI ALLIHOPA SOM FÅR DELA SOLEN MED MIG..! *LER*..!!
PÅ MIN NATTLIGA PROMENAD SÅ VAR DET BARA JAG O MÅSARNA SOM VAR VAKEN..UNDERBART ATT SE DESSA VACKRA FÅGLAR SOM FULLÄNDAT HANTERAR SIN FLYGKONST....ÄLSKAR O FOTA DEM NÄR DE FLYGER MED HIMLEN I BAKGRUNDEN...

MIN VÄN JONATHAN LIVINGSTONE SEAGULL SITTER PÅ "LÄKTARPLATS" O SPANAR IN LÄGET ÖVER NEJDEN...!!!

MÄSTERLIGA "BYGGEN" AV VÅRA SPINDLAR...!!!
SOLEN KOM FRAM O VÄRMDE, MEN SAMTIDIGT SAMLADE SIG HOTFULLA MOLN OMKRING MIG, HELT OMRINGAD AV MÖRKA TJOCKA  MOLN...BEFARAR DET VÄRSTA INNAN KVÄLLEN, NEDERBÖRD I FORM AV H2O...*L*...

Måste ta in lite Country oxå, vassego, lite smöriga men goa låtar här nedanför..!!!!
Att kalla mig trög, gör inte dig smart.
Att kalla mig tjock, gör inte dig smal.
Att kalla mig feg, gör inte dig modig.
Att kalla mig fattig, gör inte dig rik.
Att kalla mig ful, gör inte dig snygg.
Kopiera det här om du tycker att alla är lika mycket värda ♥
MÅNGA TROTSADE REGNET O BLÅSTEN FÖR EN MINNESTUND AV KRAVALLERNA I LUNDE FÖR PRECIS 80 ÅR SEDAN IDAG..!! BLÅSORKESTER SPELADE INTERNATIONALEN  O RÖDA FLAGGOR SOM VAJADE I VINDEN..TITTA GÄRNA PÅ FILMEN HÄR NEDANFÖR SÅ FÅR NI SE VAD SOM HÄNDE FÖR 80 ÅR SEDAN..BO WIDERBERGS DRAMATISERING AV KRAVALLERNA I ÅDALEN....!!
Imorgon premiär på Forsmo..Jannez spelar.. Och regnet bara öser ner, hoppas det blir bättre imorgon , Lördag...Inget trevligt att dansa sommardanserna/logdanserna i ösregn, dansgolvet blir trögt av fukten o alla vill under tak vilket resulterar i väldig trängsel inomhus på dans-banan..Ofta blir det en ångande tryckande värme som får kläderna att klibba mot ens kropp...JA, det var det negativa om "ute-danserna", men det finns massor med positiva saker oxå, måste få gnälla någon gång oxå, *ler*..Eller hur!?..Men ösregnar det känns dansen imorgon kväll inte sååå trevligt, men som sagt vi får se vad vi gör...!!! Ha en go fredag, trots att det är fredagen den 13, så se upp !!!
Det åskade rejält inatt o blixten fick klock-radion att  tjuta med sitt larm kl 3 inatt, och regnet det bara öser ner just nu........(bilden hittades på nätet)..
DET KOM EN REGN-SKUR, KVAR BLEV GNISTRANDE DROPPAR SOM VÄGRADE LÄMNA BLADEN...*LER*..!!
http://xavante51.blogg.se/hantverk
FRÄCK TRÄDGÅRDSPRYDNAD/VINDSPEL, 2 METER HÖG, AV "BÄVER-PINNAR" VIT SMIDES-KEDJA OCH GALVANISERADE BLANKA KROKAR.. PRYDER DIN TRÄDGÅRD, TILL SALU..!!! KLICKA PÅ LÄNKEN FÖR ATT SE ANDRA ALSTER I MIN HANTVERKSBLOGG...!!!
Har fyra mys-platser, ett i varje vädersträck, så de e bara att flytta sig eftersom vår jord snurrar, bra va!?..Sol från morgon till kväll med andra ord...!!
http://xavante51.blogg.se/hantverk Klicka här på denna adress o kolla in mina Alster gjorda av driv-ved mm....!!!..Speglar, Lampetter, Trolldekorationer, Marina Dekorationer, vindspel, trädgårds-draperier, mm. mm. !!

En tät dimma på morgontimmarna gjorde att man inte ens såg vattnet, men den sklingrades ganska fort o Solen kom fram o värmde lite...!!!
Inget löv-verk på träden ännu nere vid stranden men däremot lyser det vitt av blommor i skogsgläntor, det har varit kallt o därför låter sig träden vänta med sin löv-sprickning..!!!
DET SENASTE LOPPIS-FYNDET, EN BAMBU-FÅTÖLJ  MED GUNG O SNURR-FUNKTION, VAD TYCKS!?, FIN VA?...FÖR 40 RIKSDALER, *LER*...
EN MYSIG HELG ÖNSKAR JAG ER ALLA, INGEN VÄRME HAR KOMMIT ÄNNU, KNAPPT ATT SOLEN VÄRMER NU, MEN DET GÅR JU ATT VARA UTE OM MAN KLÄR SIG,( HELLE-HANSEN O LOVIKA-VANTAR)...*L*..!!! HA DET GOTT NU....LEIF..!
NU BÖRJAR DET SPIRA LITE GRÖNT HÄR O DÄR, NYFIKNA SKOTT SOM TITTAR SIG NYVAKET OMKRING...!!!..SNART DAGS ATT PLANTERA BLOMMOR O FRÖN O GRÖNSAKER O LITE AV VARJE...MEN INGEN VÄRME ÄN, KALLT SÅ IN I NORDEN DÅ SOLEN GÅR I MOLN, BRRR..!!!!
SKA SITTA FINT MED EN FIKA I MYSHÖRNAN NU..*LER*......!!
TJENIXEN, GOTTHARD HAR JU NAMNSDAG IDAG, VAD PASSAR INTE BÄTTRE DÅ ATT BLOGGA ETT PAR ROCK-BALLADER AV DE HÄRLIGA ROCK-RÄVARNA GOTTHARD!!!!?  LYSSNA O NJUT MINA VÄNNER....!!!
Äntligen, nu kan man så sakteliga börja strosa lite längs efter Älv-stranden....!! Vintern har släppt sitt hårda grepp o Våren har kommit  o sommaren är på väg...!!..In med vinterjackorna i garderoben nu o fram med shorts o T-shirts....!  Fram med bad-kläder o sol-olja...!!....He He.!!!
BLÅTT STILLA VATTEN , BLÅ HIMMEL O DEN MÄKTIGA HÖGA KUSTEN BRON, VISST E DE VACKERT!??....*L*....!
DÅ MAN GÅR EFTER DESSA STRÄNDER SÅ INFINNER SIG EN VILDMARKS-KÄNSLA, KÄNSLA AV ORÖRD NATUR O ETT RIKT FÅGEL-LIV O BÄVRAR FÖRSTÅS, INTE SÅ MYCKET "SPÅR " EFTER MÄNNISKOR, MEN VÄLDIGT MYCKET EFTER DJUR O FÅGLAR..!!!

"LIVETS SKIFTNINGAR"


Jag vandrar under månens milda
sken, med fötterna mot
sanden
En vind för sakta minnen till mig,
på min vandring utmed
stranden ...

Jag minns dina ögon, värmen och
tillfället när du sången
gav mig
Varje gång jag hör den eller spelar
den, så minner den
om dig ...

Kärleken var svindlande den gången,
men allting gick
för fort
Jag var för ung, rädslan fångade
hjärtat, det blev ej som
det bort ...

Snabb att hitta någon annan, du gifte
dig rätt snart, trots att kärleken
fanns kvar
Du kämpade tappert, men kärlekslöshet
och sjukdomen,  var allt
som var ...

Du somnade så stilla, när sol gått
ner och nattens stjärnor
glimma
Tårar faller såsom regnet, jag hör
sången, i nattens sena
timma ..


HÄR HAR DET VARIT FULL AKTIVITET  MED VÅRA STORA GNAGARE...!!!!
Nu går vi in i Maj, Ny månad, nya möjligheter...!!!!..Önskar Er alla en härlig o mysig Vår-månad...Ha de gott...!!..Vår-kram till Er alla, Leif...!